Vajanje - oblikovanje - modelovanjeDržač za olovke od gline

https://www.articool.rs/wp-content/uploads/2017/07/jez-gore.png

Sa detetom možete napraviti zajedno mali držač olovke u obliku ježa samo za kratke olovke koje se uvek izgube među većim u kutiji.

 
Da li vam se desilo da ste morali da naoštrite olovke svom detetu i da shvatite…. da ih ima jako puno! Neke su kraće, neke su duple, neke ne koriste. Prisećanje svačijeg detinjstva 🙂
Ali možete napraviti zajedno sa detetom mali držač olovke u obliku ježa samo za kratke olovke koje se uvek izgube među većim u kutiji.
Koristili smo Glinamol – belu glinu za koja se suši na vazduhu. Napravite formu „kapljice“ tako što ćete oblikovati loptu, zatim obema rukama pritisnite jedan kraj, kako biste dobili špic i time napravili glavu. Jež već ima oblik, ali da bi više ličio, možete mu dodati detalje, oči i nos.
Da biste sve lepo uglačali i prilepili nosić ježu, za to koristite vodu. Možete preći vlažnim prstima preko figure ili još bolje, uradite to sundjerom, kako bi biste je učinili pogodnom za modelovanje. Upotrebite deblje olovke kako biste probli rupe. Glina se malo skupi kada se osuši, pa je dobra ideja napraviti veće rupe.
Ostavite ježa da se suši na suncu jedan dan. Ukoliko su negde ostale pukotine, to je normalno, ne brinite. Možete uzeti malo gline, preći vodom i popuniti pukotinu. Kada je figura spremna, sledi najzanimljiviji deo – bojenje! Obojite držač za olovke onako kako vi želite, možete se opustiti i napraviti najšarenijeg ježa.
Figuru od gline možete bojiti temperama, akrilom ili akvarelom. Možete nacrtati oči naknadno, staviti šljokice, napraviti kolaž ili dekupaž.
Na kraju, kako bi figura bila dugotrajnija, a boje zasićene – ježa možete naprskati lakom za kosu, akrilnim lakom ili drvofiksom. 🙂
Možete nam poslati vaše primere i ideje. Naravno, vi možete napraviti u obliku vaše omiljene životinje!

Ostavite komentar

Vaša e.mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena

Kontaktirajte nas
+381(0)694858061
info@articool.rs
https://www.articool.rs/wp-content/uploads/2019/10/newsletter-articool-640x206.png
Newsletter