Uzgajanje kristalaAlhemičar veliki setAlhemičar veliki set – narandžasti kristal

SKU: vkr -006

1.200,00 RSD

Zahvaljujući ovom setu ruskog brenda Lori, dete će moći hrabro da kombinuje hemikalije u potrebnim proporcijama kako bi uzgajali narandžasti kristal.

Tokom zanimljivog eksperimenta upoznće se sa osnovama najznimljivijeg dela ove nauke. Spektakularni i zanimljivi eksperimenti mogu da probude i podstiču interesovanje mladog istraživača za proučavanje prirodnih nauka.

Za uzbudljiv eksperiment nisu potrebne posebne veštine, detaljna uputstva će vam pomoći u radu i omogućiti vam da se osećate kao pravi alhemičar. Doprinosi razvoju kognitivnih aktivnosti, finih motoričkih sposobnosti, senzornih organa, podstiče pozitivne emocije.

 

Kratko uputstvo: Zagrejte 200 ml vode do temperature 70-80°C. Vodu prelijte u staklenu teglu i isipajte pola pakovanja reagensa kristala. Promešajte da se reagens potpuno rastvori. Zatim sipajte jedno pakovanje boje, mešajući ćete primetiti da li se prah rastvorio. Ukoliko nije – na pari ili šerpi sa duplim dnom zagrejte teglu sa sadržajem dok se reagenst potpuno ne rastvori.

Nakon toga u plastičnu posudu koja se nalazi u ovom setu, stavite poločicu, glatki deo stavite na dno. Zatim prelijte sadržaj iz tegle u posudu. Kašičicom uzmite još malo reagens kristala u prahu i pospite odozgo po površini. Ostavite na sobnoj temperaturi, van sunčeve svetlosti i nakon 2-3 dana dobićete predivan kristal! Vodu možete prosuti, a kada se kristal prosuši, pređite lakom za kosu ili sprejem kako bi kristal ostao postojan i zadržao boju.

Ponovite ceo postupak s tim što ovog puta komadiće filca zakačite žicom i uronite u pripremljen reagens. Dobićete fenomenalne kristale u obliku leptira i zvzde! 🙂

Ukoliko experiment ne uspe: Vodu ne prosipajte, zagrejte je ponovo da se kristlići rastope u potpunosti i za tim ponovo prelijte prkeo kamena ili filca. 🙂

  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Sve komponente kompleta su izrađene od visokokvalitetnog materijala, set poseduje sertifikaciju koja je potrebna za dečije proizvode.

Pažnja: dete može da obavlja sve poslove pod budnim nadzorom odraslih.

U setu se nalazi:

  • hemijski reagens,
  • 2 posude za uzgoj kristala,
  • plastična kašika, postolje,
  •  figure od filca,
  • žica.

Na mail vam šaljemo i dodatni kratki video sa uputsvom za upotrebu.

Dodatne informacije

Težina 0,295 kg
Dimenzije 19 × 9 × 11 cm
Kontaktirajte nas
Dostava za celu Srbiju!
+381(0)694858061
info@articool.rs
https://www.articool.rs/wp-content/uploads/2019/10/newsletter-articool-640x206.png
Newsletter

    Please prove you are human by selecting the Cup.